Toulky jihem Moravy


Pří putování Moravou určitě stojí za zastavení malebný Dolnomoravský úval a okolí řeky Dyje. Zde se nachází i obec Lednice, jedna z velice oblíbených turistických lokalit, kam se lidé rádi vrací.

První zmínka o Lednici sahá již do roku 1222, kdy byla zemanským sídlem. Dnes je z ní pohostinné centrum s mnoha historickými památkami, výborným ubytováním a malebným okolím s vinicemi.

Lednice castle

Co určitě navštívit:

• Zámek Lednice, který vznikl na místě původní gotické tvrze v letech 1544-1585. Okolí zámku tvoří velký udržovaný park, jízdárna, konírna, farní kostel sv. Jakuba Staršího a na východní straně zámku stojící palmový skleník.

• Minaret postavený v maurském slohu o výšce 60 metrů z jehož věže je kruhový rozhled po širokém okolí, zejména po zámeckém parku. Za dobré viditelnosti jsou vidět Pavlovské vrchy, Rakousko i Slovensko.

•Obelisk je nejsevernější stavbou Lednicko-valtického areálu, nachází se asi 3 km od Lednice a vede kolem něj cyklostezka. Samotný obelisk je čtvercového půdorysu, na krychlovém soklu stojí komolý jehlan vysoký 23 metrů. Na vrcholu je šesticípá hvězda symbolizující osvícení a víru v rozum.

fountain-lednice

K pobytu patří i kvalitní ubytování. Hotel Galant, který se nachází pouhých 100 m od zámku, nabízí jednu z možností lednice ubytování , které nabízí romantiku a lehce zámecký styl s důrazem na zdravý a pohodlný spánek, zaručený ergonomickou matrací, povlečením z bavlny a polštářem s protialergickou úpravou. Ke standardnímu vybavení pokoje patří Wi-Fi připojení, satelitní televize, trezor, minibar a vysoušeč vlasů. Určitě se vyplatí pokoj s balkonem, který poskytuje výhled do okolí řeky Dyje.

Hotel svým klientům nabízí výborné jídlo, pivo z vlastního pivovaru, lokální víno a možnost návštěvy vinného sklípku. Po celodenním výletě určitě přijde vhod relaxace v privátním wellness, sauna, vířivá vana a osvěžující masáže.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup